Wat is Financial Lease?

Geen grote investeringen, maar maandelijks een vast leasebedrag betalen en toch goed voor de dag komen met de perfecte auto. Dat klinkt te mooi om waar te zijn? Niet met financial lease!

Zakelijk leasen

Financial Lease is een leasevorm waarbij je een auto kunt aanschaffen voor je bedrijf. Je kunt het vergelijken met een hypotheek die je afsluit voor je huis. Je ben direct eigenaar van de woning maar het huis blijft onderpand van de bank zolang de hypotheek loopt. Bij financial lease geldt hetzelfde. De aankoopsom van de auto wordt door de bank gefinancierd, maar je bent wel direct de economische eigenaar. Je lost de lease binnen de vooraf besloten termijnen af bij de bank.

Economische eigenaar

Met financial lease ben je economische eigenaar van de auto. Dat wil zeggen dat de auto wordt gezien als bedrijfseigendom en meegenomen dient te worden op de balans. Hierdoor profiteer je direct van vele fiscale voordelen zoals; afschrijven, investeringsaftrek, renteaftrek en het terugvorderen van de btw.

Vanwege het onderpand is het juridisch eigendom in handen van de leasemaatschappij, totdat je na afloop van het leasecontract alle kosten hebt voldaan.

De voordelen op een rij

  • Morgen al de weg op

  • De auto is direct jouw eigendom

  • Vele fiscale voordelen

  • Behoud je vermogen

  • Boetevrij aflossen

  • Bepaal de looptijd en hoogte van de maandtermijn

  • Ook mogelijk zonder jaarcijfers

Bij Financial Lease zitten geen onderhouds-, verzekerings-, en reparatiekosten inbegrepen. Of dit een voor- of nadeel is, is heel persoonlijk. Je kunt zelf bepalen waar je deze zaken wilt onderbrengen, zonder tussenkomt van een leasepartij. Je kiest zelf naar welke garage je wilt gaan, hoeveel kilometers je rijdt en wanneer je de auto ook privé wilt gebruiken.

De verschillende leasevormen op een rij

Als je als ondernemer niet direct de aanschaf van een bedrijfsauto kunt of wilt betalen, kun je kiezen voor financial lease, operational lease of shortlease.. Wat zijn nu eigenlijk de verschillen en waarom zou je kiezen voor Financial Lease?

Shortlease

Shortlease is een leasevorm waarbij je voor een kortere periode een auto voor je bedrijf huurt. Door het korte termijn is dit de duurste leasevorm. Bij shortlease kom je niet in aanmerking voor fiscale voordelen.

Operational lease

In het geval van operational lease bepaal je vooraf het leasetermijn en lever je de auto na dit termijn weer in. Je bent geen eigenaar van de auto waardoor je niet in aanmerking komt voor fiscale voordelen.

Financial lease

Bij financial lease ben je direct eigenaar van de auto waardoor je kunt profiteren van fiscale voordelen.

Nijverheidsstraat 2A 1704 RA Heerhugowaard

Tel 072-260 0030 Neem contact op!

info@adelaarlease.nl 24/7 online support

Contact

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Financial Lease? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!