Wat is Financial Lease?

Geen grote investeringen, maar maandelijks een vast leasebedrag betalen en toch goed voor de dag komen met de perfecte auto. Dat klinkt te mooi om waar te zijn? Niet met financial lease!

Zakelijk leasen

Financial Lease is een leasevorm waarbij je een auto kunt aanschaffen voor je bedrijf. Je kunt het vergelijken met een hypotheek die je afsluit voor je huis. Je ben direct eigenaar van de woning maar het huis blijft onderpand van de bank zolang de hypotheek loopt. Bij financial lease geldt hetzelfde. De aankoopsom van de auto wordt door de bank gefinancierd, maar je bent wel direct de economische eigenaar. Je lost de lease binnen de vooraf besloten termijnen af bij de bank.

Economische eigenaar

Met financial lease ben je economische eigenaar van de auto. Dat wil zeggen dat de auto wordt gezien als bedrijfseigendom en meegenomen dient te worden op de balans. Hierdoor profiteer je direct van vele fiscale voordelen zoals; afschrijven, investeringsaftrek, renteaftrek en het terugvorderen van de btw.

Vanwege het onderpand is het juridisch eigendom in handen van de leasemaatschappij, totdat je na afloop van het leasecontract alle kosten hebt voldaan.

De voordelen op een rij

  • Morgen al de weg op

  • De auto is direct jouw eigendom

  • Vele fiscale voordelen

  • Behoud je vermogen

  • Boetevrij aflossen

  • Bepaal de looptijd en hoogte van de maandtermijn

  • Ook mogelijk zonder jaarcijfers

Bij Financial Lease zitten geen onderhouds-, verzekerings-, en reparatiekosten inbegrepen. Of dit een voor- of nadeel is, is heel persoonlijk. Je kunt zelf bepalen waar je deze zaken wilt onderbrengen, zonder tussenkomt van een leasepartij. Je kiest zelf naar welke garage je wilt gaan, hoeveel kilometers je rijdt en wanneer je de auto ook privé wilt gebruiken.